Sayfalar

RUSYA'DA DEV ÇUKURLAR BULUNDU



Rusya'nın soğuk bir bölgesi olan Sibirya'da ortaya çıkan Dev Delikler bilim insanlarını heyecanlandırdı. Dev çukurların sayısı gün geçtikçe artmaya devam etmesi Bilim İnsanlarını bu durumun araştırılmasına yöneltti. Sibirya'da bulunan Batagaika Krateri çok büyük bir alanı kaplıyor. 1961'li yıllardan itibaren çökmeye başlayan toprak gün geçtikçe büyümeye devam ediyor.



Bundan önceki yıllarda Sibirya Bölgesi'nde çıkan dev çukurlar arasına 4 tane daha dev çukur katıldı. Sibirya'nın Yamal Kasabasında 4 büyük Kraterin dışında onlarca küçük kraterin de bulunduğu saptandı. Bölgeye giden bilim insanları bu kraterlerin içinden numuneler aldı. Bilim insanlarının yaptığı açıklamada Kraterlerin hemen hemen tamamının çok düzgün bir şekilde olduğunu söylediler. Bu kraterlerin nasıl oluştuğunu araştıran bilim insanlarının ilk tahmini "İklim Değişikliği" oldu.

Bilim İnsanları Kraterin İçinden Numune aldı

Bazı Rus yetkililerinin yaptığı açıklamada Kraterin etrafında yüksek oranda doğalgaz kaynaklarının bulunduğunu belirterek "Bu kaynaklar bazen küçük cep şeklinde bulunuyor, buradaki gaz dışarı çıkabilmek için böyle bir patlamaya neden olmuş olabilir" dediler. Bölgede yaşayan insanlar ise "bazen şiddetli patlamayla birlikte gökyüzüne yükselen alevler gördüklerini" söylediler.


Yaklaşık 80 metre derinlikte olan dev çukura Rus bilim İnsanları yakından incelemek için 80 metre içine indi buradan örnekler topladı. Şu anda bilim insanları bu dev çukurların Küresel ısınma'dan dolayı olup olmadıklarını araştırıyor. Sibirya'da bulunan zengin doğalgaz yataklarının yakınında bulunan devasa çukurların içinde doğal gazın sızıntı yaparak yeryüzünü ısıttığı ve dolayısıyla o bölgedeki buzulları erittiği bununla birlikte küresel ısınma ve iklim değişikliğine yol açtığı yönündeki yeni teorinin temelleri araştırılıyor. 

Yamal Yarımadası
Bazı bilim insanlarının söylediğine göre "meteor düşmesi" sonucu oluştuğu da ihtimaller arasında. Ancak böylesine büyük bir meteor'un uzay gözlemcileri tarafından fark edilmemesinin mümkün olmadığı belirtiliyor. Ayıca çukurun etrafını araştıran bilim insanları Çukurun bir patlamanınn sonucu olmaktan çok, bir çöküntü olduğu tahmin ediliyor.

Dev çukurun derinliği 80 metre


Analiz:
Bu yazımda sizlere devasa çukurların oluşumundan bahsettim, aslında dünya'mız daha önce belirttiğim gibi bir denge içersinde bir yeri bozulursa diğer yerlerde yavaş yavaş bozulmaya başlıyor. Ancak burada doğal bir oluşum var hem doğalgaz rezervlerinin olması hemde soğuk bölgede olması bölgenin düzlük arazide olması gösteriyor ki bu dev çukurların etkilerini daha fazla arttırmış, bana göre dağlık alanda böyle dev bir çukur zor olur, ayrıca toprağın yapısını da incelemiş bilim insanları, yakında bölgenin jeolojik yapısınıda bizlere anlatacaklarını tahmin ediyorum, bu çukurların ben küresel ısınmadan kaynaklandığı tahmin etmiyorum yakınlarındaki yüksek doğalgaz yataklarının gaz sıkışması ve patlaması sonucu oluştuğunu tahmin ediyorum ama tabiki bu sadece bir tahmin gerçeği bilim insanlarının açıklamalarına göre anlayacağız...








YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
ÖTROFİKASYIN (GÖL KİRLİLİĞİ)
HAVA KİRLİLİĞİ AVRUPAYI EKONOMİK ANLAMDA DA ETKİLEDİ
LONDRA'DA HAVA KİRLİLİĞİ HAT SAFHADA
NÜKLEER SANTRALLER VE ÇEVRE
KARADENİZDE DEV DALGALAR
SÜRDÜRÜLEBİLİR YOL HARİTALARI
TÜRKİYE'DE BİR İLK
KÜRESEL ISINMA VE İSTANBUL-2
KÜRESEL ISINMA VE İSTANBUL-1
BREZİLYA'DA EN UCUZ RÜZGAR ELEKTRİĞİ SATILACAK
İŞTE 2012'NİN ÇEVRE OLAYLARI
EVİNİZDE ELEKTRİK ÜRETMEYE NE DERSİNİZ
AVRUPADA SÜRÜRÜLEBİLİR ENERJİ TEŞVİKLERİ AZALDI
WWEC RAPORUNA GÖRE RÜZGAR GÜCÜ ARTACAK
TEHLİKELİ ATIK NEDİR?
ABD'DE KASIRGA ETKİSİNİ SÜRDÜRÜYOR
ALMANYA KARA TESLİM OLDU
ÇEVRE KİRLİLİĞİ NEDENLERİ
ÇEVRE SAĞLIĞI NEDEN ÖNEMLİDİR?
RÜZGAR ENERJİSİ
TÜRK BALIKÇICILIĞINI BEKLEYEN TEHKİKE
AMASRANIN TERMİK SANTRAL DRAMI
DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ
SAPANCA GÖLÜNDE FELAKETTEN DÖNÜLDÜ
DOĞA İNTİKAM PEŞİNDE!
MANPOWER ANALİZ EDİYOR
2-3 YIL SONRA ÇEVRE YATIRIMLARI NE DURUMDA OLACAK
ANTARTİKA'DA TEHLİKE ÇANLARI ÇALIYOR
NORVEÇ'TE KARBON DEPOLAMA TESİSİ YAPTILAR
ÇEVREMİ ODA NE? YANİ MEZUN GENÇ Mİ AT ÇÖPE GİTSİN
MERSİNDE YAPILMAK İSTENEN NÜKLEER SANTRAL DANDİK Mİ?
İKLİM VERGİSİNE ÇİN ENGELİ
TRAKYA TOPRAKLARI KURTARILMALI
NÜKLEERSİZ JAPONYA MÜMKÜN MÜ?
KANADA'DA BUZ TUTTU
BP SIZINTISININ NEDENİ KÖTÜ YÖNETİM
DİLOVASINDA ÇOCUKLAR KANSER İÇİYOR
ÇÖPTEN 2 MİLYON LİRA ÇIKTI
MOR RÜZGAR TRİBÜNLERİ
KÜRE DAĞLARINDA HES KABUSU
KORUNAN ALAN HE İNŞAATLARINA AÇILIYOR
POŞETE KARŞI ÇEVRECİ BİRLİK
GOOGLEDEN BÜYÜK BAĞIŞ
MAVİ YÜZGEÇLİ ORKİDOS KATLİAMINI DURDURUN
AVUSTRALYA'DA SEL YIKICI BOYUTTA
ABD'DE DEV PROJE
HAVA KİRLİLİĞİNİN TANIMI
SERA GAZI NEDİR?
YANARDAĞ HAKKINDA HERŞEY
YANARDAĞLARIN YILI

Hiç yorum yok: