Sayfalar

MANPOWER ÖNCE ANALİZ EDİYOR


Yeşil yakalı istihdamında uzman insan kaynakları şirketlerinden biri de Manpower. Şirketin Türkiye Genel Müdürü Müdürü Ebru Çoş'un verdiği bilgiye göre, "yeşil yakalı pozisyonu henüz terminolojimize girmiş değil. Talep olan pozisyonların hangisinin yeşil yakalı olduğu analiz sürecinden sonra anlaşılıyor ve bu anlamda Tükiye'de 8 bin 500 kamu kurum ve kuruluşlarında olmak üzere 50 bin yeşil yakalı eleman çalışıyor. Manpower Professional, bu tarz spesifik alanlarda uzmanlaşmış profosyonellerin bulunması ve işe yerleştirilmesi alanında hizmet sunuyor. Manpower Professional'ın portföyündeki enerji, yalıtım, gıda, pazarlama, şirketletinin çoğunu  çevresel iyileştirmeye yönelik faaliyetleri var ve bu alanlarda uzmanlaşmış veya uzmanlaşmaya açık adaylar için talep sürekliliği gözleniyor. Manpower Professional'ın portföyündeki enerji, yalıtım, gıda, pazarlama, şirketletinin çoğunu  çevresel iyileştirmeye yönelik faaliyetleri var ve bu alanlarda uzmanlaşmış veya uzmanlaşmaya açık adaylar için talep sürekliliği gözleniyor. Yeşil yakalı işlerin çevre dostu ürünleri ve servisleri içerdiğini ve çevreyle ilgili araştırmalarını geliştirmek isteyen şirketler  yeni yeşil yakalı meslekler yarattılar. Yeşil yakalı sektör süratle büyüyor ve gelişiyor. Örneğin Yeşil işle, ABD'de beşinci büyük sektör haline gelmiş durumda. Ayrıca yenilenebilir enerji danışmanları ilk akla gelen yeşil yaka pozisyonlar. Bugüne kadar enerji mühendisliği olarak adlandırılan mühendislik dalı, günün koşullarına uygun faaliyet alanını güncelliyor. Yenilenebilir enerji mühendisi olarakta tanımlanmasa da önemli yeşil yaka pozisyonunu temsil ediyor".

Yeşil yaka pozisyonlarından en önemlilerinden bir taneside evre mühendisleridir. Çevre mühendisleri meslekleriyle itibaren yeniden parlamakta olan meslek dallarından bir tanesi.  Bu eğitimi veren kurumlarda da bir takım bakış açıları gözlemlenerek çevre mühendisliği mesleğini yükseltmek oldukça mümkün.  Organik tarımve pazarlama alanı ise hareketlenen başka bir alan. Bu noktada diğer mesleki bilgilerin ötesinde bir değere sahio olan ziraat mühendileri, çevre sağlığı teknisyenleri, çevre teknikerleri (meslek yüksek okulu mezunu olanlar) ve pazarlamacılarda değer kazanıyor. 

ANALİZ
Yeşil yaka pozisyonları ileriki yıllarda çok daha fazla öneme sahip olacak bir mühendis,bir tekniker sadece kendi alanıyla ilgili iyi bir araştırma yapar ve çalışırsa o mühendisve tekniker çok iyi yerlere gelebileceğini tahmin ediyorum. Bu sayede hem kariyer yapmış olur hemde kendine güveni gelerek mesleğinde ilerleme sarf eder. Ancak özelliklede Tükiye'de bulunan yeşil şirketlerin yeşil yaka pozisyonlarına çok değer vermesi gerekir ki bu çalışmaların karşılığını alabilmelidir. 

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI

2-3 YIL SONRA ÇEVRE YATIRIMLARI NE DURUMDA OLACAK
ANTARTİKA'DA TEHLİKE ÇANLARI ÇALIYOR
NORVEÇ'TE KARBON DEPOLAMA TESİSİ YAPTILAR
ÇEVREMİ ODA NE? YANİ MEZUN GENÇ Mİ AT ÇÖPE GİTSİN
ZAKE MÜHENDİSLİK
MERSİNDE YAPILMAK İSTENEN NÜKLEER SANTRAL DANDİK Mİ?
İKLİM VERGİSİNE ÇİN ENGELİ
TRAKYA TOPRAKLARI KURTARILMALI
NÜKLEERSİZ JAPONYA MÜMKÜN MÜ?
KANADA'DA BUZ TUTTU
BP SIZINTISININ NEDENİ KÖTÜ YÖNETİM
DİLOVASINDA ÇOCUKLAR KANSER İÇİYOR
ÇÖPTEN 2 MİLYON LİRA ÇIKTI
MOR RÜZGAR TRİBÜNLERİ
KÜRE DAĞLARINDA HES KABUSU
KORUNAN ALAN HE İNŞAATLARINA AÇILIYOR
POŞETE KARŞI ÇEVRECİ BİRLİK
GOOGLEDEN BÜYÜK BAĞIŞ
MAVİ YÜZGEÇLİ ORKİDOS KATLİAMINI DURDURUN
AVUSTRALYA'DA SEL YIKICI BOYUTTA
ABD'DE DEV PROJE
HAVA KİRLİLİĞİNİN TANIMI
SERA GAZI NEDİR?
YANARDAĞ HAKKINDA HERŞEY
YANARDAĞLARIN YILI



Hiç yorum yok: