Sayfalar

2-3 YIL SONRA ÇEVRE YATIRIMLARI NE DURUMDA OLACAK?




Bildiğiniz gibi Ab ile Çevre  alakalı müzakereler geçen yılın son dönemlerinde başladı. Bu alanda özel sektör ve kamu'nun yükümlülüğü ciddi bir yatırım hamlesine dönüşeceği bekleniyor.Çevre alanında 50 ile 70 milyar euro'luk yatırım ihtiyacı tahmin ediliyor. İnsan kaynakları uzmanları "çevre alanında önümüzdeki 2 yıl içinde 20 bin yeni iş bekliyor. Prometheus Danışmalık genel müdürü Yüce Atış'a göre, "lise mezunlarından ekonomist ve mühendislere kadar yeni pozisyonlar doğacak. Mevcut şirketlerin yeşil şirketlere dönüşümü de yeni işler yaratacak, süreçler yeniden analiz edilecek, standartlar gözden geçirilecek, tüm bölümlerde yeşil şirket sistemlerine uyum süreci yaşanacak. 2 yıl içinde oluşacak 20 bin yeni istihdamın yarısı bu alanda danışmanlık verenler ile mal ya da hizmet üreten şirketler sağlayacak".

Diğer ülkelerdeki yeşil işlerin şu an itibariyle hızlı bir başlangıç gösterdiğine dikkat çeken Atış, "sonrasında ise yıllık yüzde 10-15 arasında dengeli bir büyüme gözlendiğini" belirtiyor. Atış'a göre "Tükiye'de bu trendi yakalamak, denetimin etkinliğne bağlı olcak. İlk aşamada kalite bölümleri içinde mühendis düzeyinde pozisyonlar oluşacak, Süre içinde ise çevre bölümleri ulaşacak". 

KAYNAK:MİLLİYET 

ANALİZ

işte değerli okuyucular burası tam bizi ilgilendiren (son paragraf) nokta şirketler ilk başta bir iş yaratacak ve sonrada bu işe mühendisler yerleştirilerek kalıcılığını ortaya koyacak ve sonrada bu alanla ilgili çevre teknikerleri, çevre teknisyenleri vs pozisyonlar açılacak. Sadece bu bir başlangıç olarak kabul ediliyor ve  ülkemizde de böyle şirketlerin (yeşil şirket) sayısı artması ve iş imkanı yaratılmış olması bekleniliyor.


YAZARIN ÖNECEKİ YAZILARI

ANTARTİKA'DA TEHLİKE ÇANLARI ÇALIYOR
NORVEÇ'TE KARBON DEPOLAMA TESİSİ YAPTILAR
ÇEVREMİ ODA NE? YANİ MEZUN GENÇ Mİ AT ÇÖPE GİTSİN
ZAKE MÜHENDİSLİK
MERSİNDE YAPILMAK İSTENEN NÜKLEER SANTRAL DANDİK Mİ?
İKLİM VERGİSİNE ÇİN ENGELİ
TRAKYA TOPRAKLARI KURTARILMALI
NÜKLEERSİZ JAPONYA MÜMKÜN MÜ?
KANADA'DA BUZ TUTTU
BP SIZINTISININ NEDENİ KÖTÜ YÖNETİM
DİLOVASINDA ÇOCUKLAR KANSER İÇİYOR
ÇÖPTEN 2 MİLYON LİRA ÇIKTI
MOR RÜZGAR TRİBÜNLERİ
KÜRE DAĞLARINDA HES KABUSU
KORUNAN ALAN HE İNŞAATLARINA AÇILIYOR
POŞETE KARŞI ÇEVRECİ BİRLİK
GOOGLEDEN BÜYÜK BAĞIŞ
MAVİ YÜZGEÇLİ ORKİDOS KATLİAMINI DURDURUN
AVUSTRALYA'DA SEL YIKICI BOYUTTA
ABD'DE DEV PROJE
HAVA KİRLİLİĞİNİN TANIMI
SERA GAZI NEDİR?
YANARDAĞ HAKKINDA HERŞEY
YANARDAĞLARIN YILI

Hiç yorum yok: