Sayfalar

Kanada'da buz neden tuttu?

Kanada buz tuttu

Kanada ve eyalet açısından tarihi rekor olarak kayıtlara giren soğuk hava yüzünden, bazı uçak ve tren seferleri yapılamıyor.



Kanada Çevre Bakanlığı hava raporlarına göre, Alberta eyaletinin bazı bölgelerinde hava sıcaklığı eksi 55 dereceyi buldu.
Alberta, Manitoba, Saskatchewan, British Colombia ve kuzeybatıdaki yerleşim birimlerinin büyük bölümünde yoğun kar ve aşırı soğuklar sebebiyle, okullarda öğrenime ara verildi. Bu eyaletlerde sokakta yaşayan evsizler için geçici barınma yeri açıldı. Birçok dernek, cami ve kilise sokaklarda sıcak çorba dağıtıyor. Ulusal ve yerel yayın kuruluşları, halktan mecbur olmadıkça dışarı çıkmamalarını istedi. Dışarda olanlardan da ihtiyaç sahibi veya donma tehlikesinde olanları 911 acil hattına bildirmeleri çağrısında bulunuldu.
Şiddetli soğuk ve yoğun kar yağışı, bazı eyaletlerde elektrik hatlarını kopardığı için kesintilere de sebep oluyor.

KAYNAK: NTVMSNBC YEŞİL HABER

İşte gördüğünüz gibi sayın okurlar kanadadaki bu olay gerçekten dünyamızın nasıl bir boyutta olduğunun apaçık göstergesidir.Çünkü -55 derecede olan sıcaklık normal bir dünya sıcaklık ortalamasının çok gerisindedir. Buda demek oluyorki küresel ısınma gerçekten etkisini göstermeye başladı. Şiddetli soğuk ve yoğun kar yağışı belkide Kanada'da daha fazla soğuun etkili olmasını sağlayacak. Bu da orada yaşan insanların hayatlarının gerçekten tehlikede olduğunun bir göstergesidir. Ayrıca yukarda belirtildiği gibi bütün uçak tren seferleri iptal edildi, buda oradaki insanların dış ülkelerden yardım alamıyacağına bir vurgudur.

Hiç yorum yok: