Sayfalar

ABD'DE KASIRGA ETKİSİNİ SÜRDÜRÜYOR

Sandy kasırgası ABD'de yaşamı adeda felç etti. 33 ölü

Sandy kasırgası doğu kıyılarını vurması Amerika Birleşik Devletleri'nde ölenlerin sayısını 33'e yükseltti. ABD'de New York, New Jersey,  Maryland, Pennsylvania, Connecticut  gibi eyaletleri etkisi altına alan fırtına gerçekten hayatı felç etti. Rüzgarın etkisiyle bu eyaletlerde oluşan büyük hasar 33 kişinin yaşamını yitirmesine sebep olmuştur. ABD'li yetkililer Batı Virginia başta olmak üzere bazı eyaletlerde bir metreye kalınlığında kar düşeceği uyarısında bulunuldu.  Chicago'da ise kıyıya vuran dalgaların 6 ile 7 metreye ulaşılacağı uyarısında bulunuldu. New York'ta ise metro istasyonu su batı.



Rüzgarın şiddetinin  New York ve New Jersey'da saatte 145km/hız'la estiği belirtildi. Washington, Philadelphia,  Boston ve Baltimore'de rüzgarın şiddeti 135 km/hız'la estiği belirtildi.

New York fırtınadan en çok etkilenen eyaletler arasındadır. Manhattan bölgesinde 250 bin hanenin elektriği kesilirken, tarihi Empire State Binası’nın sönmeyen ışıkları bir acil yardım sinyali gibi karanlığın ortasında belirdi. Queens bölgesinde bir kişinin üzerine ağaç devrilmesi nedeniyle öldüğü ifade edildi. Kasırgadan etkilenen bölgelerde 7 milyon kişinin karanlıkta kaldığı bildirildi. Metro istasyonları, tüneller, otoyollarda büyük hasar meydana geldi. 7 metro istasyonun sel nedeniyle kullanılamaz hale geldi. Birçok araç sel suları altında kaldı, bazı binalarda kısmen çöktü. Sandy, yaklaşık etkisini gösterdiği bölgelerde 7,5 milyon kişiyi de elektriksiz bıraktı.


 New York Belediye Başkanı Michael Bloomberg’ün mutlaka boşaltılması gerektiğini açıkladığı bölgelerde evlerini terk etmeyen on binlerce kişi, evlerinde mahsur kaldı. Bloomberg, her saat 911 acil yardım hattını en az 10 bin kişinin aradığını, ağırlıklı olarak devrilen ağaç ve elektrik direklerini bildirdiklerini söyledi.


Şehir yetkilileri, metro seferlerini kaldırırken, Manhattan’daki neredeyse tüm ana yol ve köprüler trafiğe kapatıldı. Wall Street Borsası, 11 Eylül 2001’deki İkiz Kuleler salsırısından bu yana ilk kez işlemlerini durdurdu.

Bugün dalgaların boyutu inanılmaz yükselerek özgürlük anıtı meşalesine kadar yükseltildiği belirtildi.

ANALİZ:
ABD'de yaşanan bu doğal afet gerçekten inanılmaz boyutlara ulaştı. ABD'de yaşanan bu olay karşısında insanoğlu çaresiz bekleyişini sürdürüyor. Dünyamız gelecekte gerçekten tehlike altına giriyor ancak bunu sadece başımıza geldiğimiz anda anlıyacağız. Bundan sonra böyle haberleri sık sık dinleyebiliriz tartışabiliriz, artık Dünyamız geri dönüşümü olmayan bir felakete doğru sürükleniyor. Uzmanların açıklamalarına göre bunlar daha başlangıç, çok daha şiddetli fırtınalar, sert rüzgarların oluşacağını belirtiyorlar.

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI

ALMANYA KARA TESLİM OLDU
ÇEVRE KİRLİLİĞİ NEDENLERİ
ÇEVRE SAĞLIĞI NEDEN ÖNEMLİDİR?
RÜZGAR ENERJİSİ
TÜRK BALIKÇICILIĞINI BEKLEYEN TEHKİKE
AMASRANIN TERMİK SANTRAL DRAMI
DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ
SAPANCA GÖLÜNDE FELAKETTEN DÖNÜLDÜ
DOĞA İNTİKAM PEŞİNDE!
MANPOWER ANALİZ EDİYOR
2-3 YIL SONRA ÇEVRE YATIRIMLARI NE DURUMDA OLACAK
ANTARTİKA'DA TEHLİKE ÇANLARI ÇALIYOR
NORVEÇ'TE KARBON DEPOLAMA TESİSİ YAPTILAR
ÇEVREMİ ODA NE? YANİ MEZUN GENÇ Mİ AT ÇÖPE GİTSİN
MERSİNDE YAPILMAK İSTENEN NÜKLEER SANTRAL DANDİK Mİ?
İKLİM VERGİSİNE ÇİN ENGELİ
TRAKYA TOPRAKLARI KURTARILMALI
NÜKLEERSİZ JAPONYA MÜMKÜN MÜ?
KANADA'DA BUZ TUTTU
BP SIZINTISININ NEDENİ KÖTÜ YÖNETİM
DİLOVASINDA ÇOCUKLAR KANSER İÇİYOR
ÇÖPTEN 2 MİLYON LİRA ÇIKTI
MOR RÜZGAR TRİBÜNLERİ
KÜRE DAĞLARINDA HES KABUSU
KORUNAN ALAN HE İNŞAATLARINA AÇILIYOR
POŞETE KARŞI ÇEVRECİ BİRLİK
GOOGLEDEN BÜYÜK BAĞIŞ
MAVİ YÜZGEÇLİ ORKİDOS KATLİAMINI DURDURUN
AVUSTRALYA'DA SEL YIKICI BOYUTTA
ABD'DE DEV PROJE
HAVA KİRLİLİĞİNİN TANIMI
SERA GAZI NEDİR?
YANARDAĞ HAKKINDA HERŞEY
YANARDAĞLARIN YILI



1 yorum:

zachariahmacarthur dedi ki...

Iron Iron-Titanium Art - Titanium Art
Iron-Titanium Art. titanium pots and pans Iron-Titanium. Iron-Titanium. titanium undertaker Tienen. E-S-L. · 2019 ford fusion hybrid titanium Material. titanium tubing Tienen. Iron. Tienen. Tienen. Tienen. Tienen. Tienen. Tienen. Tienen. Tienen. Tienen. Tienen. Tienen. Tienen. Tienen. Tienen. ford edge titanium 2021 Tienen. Tienen. Tienen. Tienen. Tienen.