Sayfalar

SU TASARRUFUNA DAİR BİR ÖRNEK


Uzmanlar tarafından sürekli ‘küresel ısınma’ vurgusu yapılıyor, ama buna rağmen belirli bir bilinç düzeyi sağlanmış değil. Medya tarafından bir çok tasarruf yöntemi aktarılmasına rağmen, bunun önemi bir türlü belirtilmiyor. Mesela, su tasarrufu konusunda yapılacaklar aktarılırken, insanların zihninde etki yapması açısından, yapılacak küçük bir tasarrufun ne gibi büyük yararlar sağlayacağı konusuna değinilmiyor.
Mesela buna bir örnek verelim. Her evde mutlaka tuvalet rezervuarı vardır. Tuvalet temizliği açısından bunu ortalama günde 5 sefer kullanırız. (yani günde ortalama 5 sefer sifon çekeriz) Bir tuvalet rezervuarının 20 litre su içerdiğini düşünürsek, 70 milyon kişinin yaşadığı ülkemizde, 20x5x70.000.000=7.000.000.000 litre; yani, günlük 7 milyar litre tatlı su tuvalet temizliğine harcanmış olacaktır. 2003 yılı itibariyle sulama sektöründe 29,6 milyar m3, içmesuyu sektöründe 6,2 milyar m3, sanayide 4,3 milyar m3 olmak üzere toplam 40,1 milyar m3 su tüketildiğini düşünürsek, tuvaletlerde tüketilen bu miktar oldukça önemlidir.

KAYNAK:UÇANBALIK

Etkileyici bir yazı ve düşündüğünde ve uygulandığında sonuc bakımından iyi bir öneri. Dünya'da insanoğlu için suyun tartışmasız önemi olduğu apaçık ortada. Bunun nedeni ise suyun her zaman işe yaradığı, su olmadığında hayatında olmayacağı kesinlikle mümkün. Düşünsenize sadece içme ve kullanma sularını kastetmiyorum, deniz sularını, yer altı sularını diyorum. Mesela deniz'de bulunan su balıkları besliyo ve balıklardanda bizler besleniyoruz öyle değilmi? Peki denizdeki su kirli olduğunda ve oradaki balılar öldüğünde bunu yapabilecek miyiz? Tabiki hayır. Eee o zaman gerçekten suyun hayatımızdaki önemi çok büyük ve onu kullanırken boşa kullanmamamız gerektiğini herkeze tavsiye ediyorum.  

1 yorum:

caner dedi ki...

teşekkür ederim efendim. Sayfanızı bundan sonra sık sık ziyaret edeceğim.