Sayfalar

ABD'DE DEV PROJE

Amerika Birleşik Devletler’inde dev rüzgâr enerjisi projesi hayata geçiyor.

 Atlantic Wind Connection adı verilen proje Orta Atlantic kıyısı boyunca Atlas Okyanusu’nda, kıyı ötesi rüzgar potansiyelini kullanmak için yapılacak devasa rüzgar santrallerini içeriyor.

New Jersey’den Virginia’ya uzanacak ve kıyıdan görünemeyecek uzaklıkta inşa edilecek 6 bin megawatt’lık türbinlerle, 1.9 milyon haneye karbon ayak izi taşımayan enerji verilebilecek.

Dr. Uygar Özesmi, Gezegen'in Geleceği adlı radyo programında bu konuda şunları söyledi: "Projenin 5 milyar dolara mal olması bekleniyor, yani Türkiye’ye kurulacak nükleer santralin 20 milyar dolar, dörtte bir maliyetle yarısı kadar enerji üretilecek! Biz pahalıya nükleer tehlikeye yatırım yaparken, gelişmiş ülkeler ucuza rüzgâra yöneliyor. Projeye ilk yatırım maliyetine katılan Good Energies ve Google, yüzde 37.5’er ve Japon Marubeni Firması yüzde 15’lik pay için ortaya milyon dolarlar koydu. Kurulumun ilk aşamasının 2016’da ve tüm projenin 2020’de bitirilmesi bekleniyor. Orta-Atlantic bölgesinin dış kıta sahanlığının 60,000 MW’dan daha fazla kıyı ötesi rüzgar potansiyeli olduğunu açıkladı. Ekonomi danışmanı Brattle Grup’un çalışmasına göre proje, binlerce kişiye istihdam, hızlı bir ekonomik büyüme yaratabilir, devletlerin yenilenebilir enerji kullanmasını ve sera gazı azaltımı hedeflerini karşılayabilir ve yüksek maliyetli bölgelere düşük maliyetli enerji vererek enerji maliyetlerini azaltabilir."

KAYNAK:NTVMSNBC YEŞİL HABER

Hiç yorum yok: