Sayfalar

SAZAK KOYU'NU RAHAT BIRAKIN

Birinci derece doğal sit alanı olan Sazak Koyu'nun "mola noktası" adı altında kiraya verilmesi, Kültür ve Turizm bakalığı, Çevre ve Orman Bakanlığı, Adrasan Belediyesi ve kiralanan firmayı birbirine düşürdü. Adrasan Belediyesi, koyda yapılaşmaya izin vermiyeceğini belirtti.

Antalya'nın doğa harikası bakir koylarından birisi 1. derece doğal sit alanı olan sazak koyu, 2001 yılında "mola noktası" ilan edildi.Seyyar büfe, duş ve WC yapımına izin verilmesi sağlayan bu statü değişikliğinin ardından koy, 2006 yılında Kırşehir Orman Genel Müdürlüğü'nden emekli olan Nail Çimen, İsmal Şahin ve Muazzez Gülbahar'ın kurduğu İN Turizm Gayrimenkul İnşaat ve Ticaret Limitet Şirketi'ne yıllık 127.000 liraya kiralandı.
Adrasan Belediye Başkanı Yalçın Akkulak, bölgenin yapılaşmaya açılamayacağını öne sürerek yargıya başvurdu. Bu süreçte hiç bir iş yapamayan ve kira parasını ödeyemiyen İN Turizm, sözleşmeyi iptal edip kodan çekildi.
İKİNCİ KEZ DEVİR
Bunun üzerine Çevre ve Orman Müdürlüğü, cennet koyu 24 Ağustos 2010 tarihinde VOV İnşaat ve Turizm Yatırımları Sanayi Ticaret Anonim Şirketi'ne yıllık 172.000 Tl'ye kiraladı. Milli Parklar Genel Müdürlüğü'nün onayıyla gerçekleşen devirin ardından Sazak Koyu'nda çalışma başlatıldı.
BAŞKAN YOLU KAPADI
15 gün önce bekçi kulübesi ile iki kişi gönderilen koyda çalışma yapıldığını haber alan Adrasan Belediye Başkanı Yalçın Akkulak, koya giden yolu dozerle kapattı. VOV şirketi ise yolun açılması için Adrasan Belediye'sine başvurdu ancak sonuç alınamadı.
Antalya'nın bugüne kadar korunmuş ender bölgelerinden olan Sazak Koyu'nun kiralanması Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Çevre ve Orman bakanlığı, koy "mola noktası"na dönüştürülürken, ilgili bakanlıklardan görüş alındığını belirtti. Milli Parklar Antalya Bölge Müdürü Mehmet Akın'da, Belediyenin bölgede söz sahibi olmadığını öne sürerek "sazak koyunda yapılan her şey yasalara uygundur" dedi.  

KAYNAK:HABERTÜRK

Bu olaylar Ülkemizde o kadar çokki anlatamam size sayın okurlar, ya nasıl olurda bu güzellik bahçesini, doğanın yapısını bozmaya çalışırsınız, Çevre ve Orman Müdürlüğünün görevi bu mudur? veya Kültür ve Turizm Bakanlığının görevi bu mudur? Ya sizler doğal değerleri koruyacağınıza buraları satıp para kazanmak istiyosunuz olacak iş mi bu...  Bu değerler 100 yılda oluşuyor ve sizde bunları 1 günde satıp parasını alıyorsunuz. Lütfen biraz çevreye, doğaya saygılı olun. Peki sattınız diyelim (allah korusun) oraya ne yapacaksınız? mola noktası... ve ayrıca buralara wc, duş yeri, seyyar büfe yapacaksınız, Tamam yaptınız diyelim bunlarıda, Peki buradaki WC'den çıkan zehirli maddeleri nereye bırakacaksınız, ben cavap vereyimmi ya göle bırakacasınız ya da toprağa vereceksiniz... Sonra nemi olacak? Toprak zehirlenecek veya Su kirliliği oluşacak. Ondan sonra ver elini Villalar, lüks daireler, lüks 5 yıldızlı oteller  nede olsa orman bakanlığının izni var, Park Müdürlüğüde onay vermiş eh peki yapın o zaman. Ama şunu unutmayın benim en sevdiğim sözlerimden bir tanesi "doğaya zarar verirsen bir gün o sana öyle bir zarar verir ki kurtulamazsın"... Buradan Adrasan belediyesi Başkanı Yalçın Akkulak'a teşekkürlerimizi sunuyorum bu yerleri satmaya cürret edenlerin karşısında oldukları için...

Hiç yorum yok: