Sayfalar

"Nükleer eylemciler"mahkemede

TBMM önünde nükleer karşıtı eyleme katılan 58 kişi hakkında 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefetten açılan davanın ikinci celsesi bugün görüldü.



Ankara Adliyesi’nde görülen duruşmada eylemciler ifadelerinde bir suç işlemediklerini, Anayasal bir hak olan düşünce özgürlüklerini kullandıklarını belirttiler. Hakimin kararın ertelenmesini istiyor musunuz sorusuna da “Beraatimi istiyorum çünkü bir suç işlemedim” şeklinde cevap verdiler. Eylemciler milletvekillerine nükleer karşıtı 170 bin imzayı verebilmek için TBMM önüne gittiklerini de belirttiler.

Yaklaşık yarım saat süren celsede hakim duruşmayı 16 Mart 2011 saat 10.00’a erteledi. Bu celsede karar çıkması bekleniyor.
Greenpeace Akdeniz Kampanyalar Yöneticisi Hilal Atıcı, “Nükleer santrale karşı çıkan eylemciler, uluslararası sözleşmelerle de garanti altına alınmış düşünce ve ifade özgürlüğünü kullandıkları için yargılanıyor. Bu tür eylemlerin susturulmaya çalışılması hükümetlerin, elde ettiği gücü suistimal etmesine de kapı açar” dedi.
6 Temmuz 2010’da gerçekleşen eyleme Greenpeace’in yanı sıra Mersin Nükleer Karşıtı Platform, Sinop Çevre Platformu, Yeşiller ve Küresel Eylem Grubu’ndan eylemciler de katılmıştı.
Nükleer karşıtları www.eylemdeyim.org sitesinde kampanyalarını sürdürüyorlar...
KAYNAK:NTVMSNBCYEŞİLHABER

Hiç yorum yok: