Sayfalar

Kazakistan'da hava sıcaklığı -45 derece

''Zorunlu olmadıkça dışarı çıkmayın'' uyarısı yapıldı

Aşırı soğuklarla mücadele eden Kazakistan'da hava sıcaklığının eksi 45 dereceye kadar düşeceği uyarısında bulunuldu.

Kazakistan Acil Durumlar Bakanlığından yapılan açıklamada, özellikle doğu ve kuzey Kazakistan'da yarından itibaren hava sıcaklıklarının sıfırın altında 45 dereceye kadar düşeceği belirtildi.  

Ülke genelinde eksi 30 derecede seyreden hava sıcaklıklarının, rüzgarın da etkisiyle etkisinin arttığı ve özellikle ulaşımda aksamaların ortaya çıktığı belirtilirken, kuzey ve doğu Kazakistan'da yaşayanların zorunlu kalmadıkça dışarı çıkmamaları istendi.  

Acil Durumlar Bakanlığından yapılan açıklamada, Kızılorda ve batı Kazakistan'da bazı bölgelerde kar fırtınasının da yaşanacağı kaydedildi. 

KUZEY HİNDİSTAN'DA TOPLAM 41 KİŞİ DONARAK ÖLDÜ 

Bu arada Hindistan'ı etkisi altına alan dondurucu soğuklar ve Himalayalar'dan gelen rüzgar yüzünden son 2 hafta içinde düzinelerce kişinin öldüğü belirtildi.

Soğuklardan en fazla etkilenen Uttar Paradeş eyaleti sözcüsü, bir gecede 5 kişinin donarak öldüğünü ve donarak ölenlerin sayısının 41'e ulaştığını söyledi.

Uttar Paradeş, Hindistan'ın en yoksul şehri ve 180 milyonluk nüfusun yaklaşık beşte biri evsiz.

Başkent Yeni Delhi'de de polis ve sosyal yardım yetkililerinin sokaklarda yaşayanları, kentteki 80 sığınma evinden birine gitmeleri konusunda ikna etme çabasına rağmen 10 evsiz donarak hayatını kaybetti.

Yeni Delhi Eğitim Bakanı Arvinder Singh Lovely, soğuk hava yüzünden bütün okulların bir hafta süreyle tatil edildiğini kaydetti.

KAYNAK:ANADOLU AJANSI

Hiç yorum yok: