Sayfalar

Eroğlu, taslağı savundu

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Tabiatı ve Biyolojik Çeşitlilik Korumu Kanununun çok önemli olduğuna işaret ederek, bir an önce çıkması gerektiğini belirtti.

Eroğlu, ''Bu kanun HES'lerin önünü açmak için değil, tabiatı korumak için gereklidir'' dedi.
Eroğlu, DSİ Konferans Salonu'nda düzenlenen Biyoçeşitlilik İzleme ve Koruma Sempozyumu'nda yaptığı konuşmada, geçen yılın bütün dünyada uluslararası biyoçeşitlilik yılı olarak kutlandığını anımsattı.
Biyoçeşitliliğin korunması konusunda, Özel Çevre Koruma Kurumu Başkanlığının önemli bir yere sahip olduğunu belirten Eroğlu, ''Tabiatı koruma konusunda biz de dünyada söz sahibiyiz'' dedi.

Özel Çevre Koruma Kurumu Başkanlığının çalışmaları hakkında bilgi veren Eroğlu, ''Özellikle nesli tükenmekte olan hayvanların ve tabiatının korunmasıyla ilgili ciddi çalışmaları var ama yaralı bir caretta carettanın bakımı yapılıp da denize bırakmanın verdiği keyif, kelimelerle ifade edilemez. Laf aramızda, bana baraj yapmaktan daha fazla keyif veriyor'' diye konuştu.
Bakanlığın çalışmalarının Özel Çevre Koruma Kurumuyla sınırlı olmadığına işaret eden Eroğlu, Orman Genel Müdürlüğü, ORKÖY, Ağaçlandırma ve Erozyon Kontrolü Genel Müdürlüğü ve bakanlığa bağlı diğer birimlerin de önemli çalışmalar yaptıklarını anlattı.''Çevrecilik kuru lafla olmuyor'' diyen Eroğlu, bakanlığın çalışmalarına ilişkin veriler sundu.

Hiç yorum yok: